Webinar Autodesk: „Analiza emisiilor de carbon in proiectarea arhitecturala utilizand Autodesk Revit, Insight si Forma”

In 21 Mai 2024 Autodesk a prezentat webinarul cu tema: „Analiza emisiilor de carbon in proiectarea arhitecturala utilizand Autodesk Revit, Insight si Forma”.

Potrivit analizei realizate de Architecture 2030, mediul construit este responsabil pentru peste 40% din toate emisiile globale de gaze cu efect de sera, rezultand 15,3 giga-tone de CO2 eliberate anual in atmosfera. Desi nu exista o cale usoara catre zero emisii de carbon in mediul construit, in calitate de arhitect poti juca rolul de erou al carbonului daca utilizezi instrumentele potrivite pentru a debloca super-puteri. De fapt, cele mai importante decizii, cum ar fi forma constructiei sau materialele prime utilizate, sunt luate in timpul fazei de planificare si concept, adesea cu mult inainte ca specialistii in sustenabilitate sa se implice in proces.

In acest webinar, gazduit de arhitectii Jesper Staahl, Cesar Escalante si Michael Banman de la Stantec, Autodesk va explora modul in care noi fluxuri de lucru pentru gestionarea emisiilor de carbon in proiectele tale devin disponibile utilizand instrumente din Revit, Forma si Insight. Afla cum acestea imputernicesc arhitectii sa ia decizii solide, in timp real, cat mai devreme posibil in faza de proiectare. Tablourile de bord intuitive le permit arhitectilor sa evalueze compromisurile dintre carbonul incorporat si cel operational si ofera putere proiectarii arhitecturale sa reduca amprenta de carbon a mediului construit.

Afla mai multe despre:

  • Provocarile cu care se confrunta arhitectii atunci cand vor sa aiba un impact pozitiv asupra amprentei de carbon;
  • Cum analiza carbonului incorporata in Autodesk Forma ofera o mai buna intelegere a impactului carbonului prin alegerea materialelor prime si a formei de constructie in timpul studiilor de fezabilitate si de masurare a santierului;
  • Cum poti utiliza Autodesk Insight ca motor de simulare pentru a rula si compara scenarii de proiectare si pentru a evalua compromisurile dintre deciziile de proiectare care impacteaza atat carbonul incorporat, cat si cel operational.

Despre Autodesk Total Carbon Analysis

Disponibil in AEC Collection, Total Carbon Analysis pentru arhitecti ofera un nou pachet de instrumente de analiza a carbonului in timp real care te ajuta sa urmaresti amprenta de carbon a unei cladiri inca din faza de planificare pana la proiectarea detaliata. Pachetul include Analiza Carbonului incorporat in Forma, care este sustinuta de capabilitatile AI si le permite arhitectilor sa inteleaga si sa testeze impactul deciziilor lor de proiectare asupra nivelurilor de carbon, iar cu Autodesk Revit si Insight, functia Technology Preview, se masoara impactul carbonului de la iluminat, HVAC pana la materialele de constructie utilizate si multe altele.

Previous

Cele mai importante evenimente online organizate de Man and Machine: Virtual Summit si CADmesse

Webinar: Mai multa performanta si productivitate cu AI – Introducere in Autodesk 2025 pentru industria mecanica

Next

Click here to view all of our blog posts