Interfata Inventor 2020

Modernizare Inventor UI (user interface)

Atunci cand pornim pentru prima data Inventor 2020, observam iconitele noi moderne (peste 7000) si tema noua care este foarte asemanatoare cu cea din AutoCAD si din alte produse Autodesk.

O mare parte din ceea ce vedem astazi a inceput cu cativa ani in urma, cand au fost demarate eforturi de cercetare in domeniul modernizarii interfetei. Scopul a fost de a oferi o utilizare mai rapida si mai intuitiva in Inventor.

Dincolo de iconitele noi, se observa cateva imbunatatiri: un suport mai bun pentru mai multe monitoare, panoul nou de proprietati pentru Extrude, Revolve, Sweep, Thread si Frame Generator, detectarea sectiunilor in schita 2D si multe altele.

De ce s-au facut aceste modificari?

In 2015, Autodesk a inceput studierea si intervievarea a sute de clienti pentru a intelege ce le place si ce nu le place in Inventor. Dintre cei intervievati s-a constatat ca majoritatea folosea Inventor de mai bine de 5 ani, ca au folosit mai multe monitoare, ca au preferat casetele de dialog standard in locul mini toolbar-ului si ca le-a placut bara Ribbon din Inventor prin comparatie cu alte aplicatii de pe piata.

Imaginea de mai jos este un grafic rezultat dintr-o tehnologie de eye-tracking (urmarire a ochilor utilizatorilor) pentru o sarcina simpla, executata in versiunile anterioare ale Inventor. Se observa ca nu exista un flux odihnitor in executia comenzii.

Pe baza acestor observatii, Autodesk a construit prototipuri ale noului panou de proprietati si le-a testat din nou cu utilizatorii, a adunat feedback, a facut modificari si a testat noile prototipuri. Acest lucru s-a iterat pana s-a imbunatatit utilizarea si clientii au declarat ca le place modul in care au parcurs comenzile. De asemenea, s-a validat aceasta experienta prin aceeasi tehnologie de eye-tracking si s-a observat fluxul natural de sus in jos atunci cand clientii au testat fluxurile noi de lucru.

Articolul este preluat de aici, unde gasiti mai multe detalii.

Demo al interfetei noi

https://youtu.be/GXhu5semeOk

Previous

MagiCAD 2020 pentru Revit

Video Webinar: Modelarea fundatiilor in Autodesk Revit

Next

Click here to view all of our blog posts