Optiunea Shared Views din Advance Steel

De fapt optiunea Shared Views este disponibila in toate versiunile de Autocad 2019. Insa dorim sa va prezentam in acest articol avantajele utilizarii acestei optiuni in Advance Steel.

La ce ne este utila aceasta optiune? Shared Views ne ajuta sa transmitem mai departe catre colaboratorii implicati in proiect ceea ce am modelat in Advance Steel. Ne permite sa facem acest lucru astfel incat acest model sa fie accesat de colaboratorii nostri direct din browserul de internet fara a fi necesara instalarea unui program de vizualizare sau achizitionarea unei licente.

Cum functioneaza Shared Views?

In imaginea de mai jos vedeti o structura metalica modelata in Advance Steel.

Shared Views - Advance Steel

In meniul Collaborate vom gasi optiunea Shared View. Dupa accesarea acestei optiuni, ne apare fereastra de autentificare in contul de client Autodesk.

Shared Views - Log in

Dupa conectare ne apare fereastra in care putem sa generam aceste vederi, dar sa le si gestionam pe cele deja create.

Shared Views - Window

Cu ajutorul butonului New Shared View si a optiunilor din fereastra de mai jos, putem crea o vedere 3D din proiect pe care sa o distribuim partilor implicate in proiect.  Pentru a putea transmite toate informatiile necesare din model este recomandat sa bifam optiunea Share object properties. O sa vedem mai departe de ce. Dupa ce selectam optiunile dorite apasam pe butonul Share si astfel salvam in cloud modelul gata pentru a fi distribuit.

Shared Views - Options

Cum vizualizam si distribuim modelul mai departe?

Dupa ce programul finalizeaza inregistrarea acestei vederi in Cloud, vom primi un mesaj de informare pe mail ca operatiunea respectiva s-a incheiat. De asemenea, in fereastra de unde am accesat comanda New Shared View ne apare disponibila in lista vederea salvata.

Shared Views - Copy Link

Accesand comada Copy link din fereatra de mai sus putem copia link-ul respectiv si il putem transmite mai departe prin e-mail catre cine dorim. Ce trebuie retinut este faptul ca aceasta vedere va fi disponibila 30 de zile. Daca mai avem nevoie de vederea respectiva si dupa aceasta perioada nu avem decat sa generam din nou vederea.

Persoanele care primesc acest link pe mail vor putea vizualiza modelul prin accesarea acestuia. Astfel in browserul de internet va fi afisat modelul din Advance Steel fara a avea nevoie de aplicatia instalata.

Shared Views - Autodesk Viewer

Vizualizarea modelului se face cu ajutorul Autodesk Viewer. Aceasta aplicatie on-line de la Autodesk ne pemite mai mult decat vizualizarea modelului. Astfel avem la dispozitie mai multe unelte foarte utile. Dupa cum se poate observa, avem posibilitatea de a selecta orice obiect din model si sa vizualizam proprietatile acestuia exact asa cum au fost ele definite in Advance Steel. In exemplul de mai sus putem vedea pentru stalpul selectat informatii precum: sectiunea, materialul, marca (numarul) ansamblului din care face parte si numarul atribuit acestuia ca piesa simpla. La fel si pentru elementele de imbinare. In cazul suruburilor putem vizualiza: diametrul, clasa, standardul surubului, etc.

In afara de citirea tuturor acestor informatii, avem si posibilitatea de a masura distante intre elemente. Avem disponibil in fereastra de mai sus butonul Measure.

O alta optiune foarte interesanta este Markup. Cu ajutorul acestei optiuni, persoanele care acceseaza acest link au posibilitatea sa transmita comentarii sau informatii catre autorul modelului.

Concluzii

Optiunea Shared View este de foarte mare ajutor pentru transmiterea cat mai corecta si completa a informatiilor catre partile implicate in proiect. De asemenea permite o comunicare mai buna intre colaboratori prin accesul la informatii cat mai detaliate precum si posibilitatea de a transmite si primi comentarii in legatura cu solutiile adoptate inca din timpul modelarii/proiectarii.

Previous

Video Webinar: Modelarea unui tunel in Civil 3D

Video Webinar: Autodesk Fusion 360 platforma unica pentru concept, inginerie si productie

Next

Click here to view all of our blog posts