Printare – Autodesk FUTURE of MAKING THINGS – ep.3

Autodesk Netfabb – productie aditiva – flux de lucru complet

Conceput pentru zona de productie, Netfabb ofera functionalitati eficiente de pregatire a platformei de printare, instrumente pentru optimizarea modelului, simuleaza procesele de printare metalica si planifica operatiile CNC post-printare astfel incat sa se micsoreze costurile, sa se mareasca randamentul si performantele pieselor create.

Probleme cu care ne putem confrunta

  • Conversia si importul modelelor din mai multe aplicatii CAD.
  • Dificultati in crearea unor modele care sa beneficieze de forma si flexibilitatea oferite de tehnologia fabricarii aditive.
  • Timp excesiv petrecut pentru repararea si pregatirea datelor astfel incat sa se evite erorile de printare.
  • Modificarea modelelor astfel incat sa devina posibila fabricarea aditiva.
  • Probleme de printare care sa intarzie livrarea proiectelor si sa reduca astfel profitabilitatea.
  • Intarzieri in ofertare si in producerea documentelor de fabricatie.
  • Maximizarea numarului de piese care se pot printa intr-o singura sarja.
  • Aplicatie software diferita necesara pregatirii printarii functie de echipament.
  • Modificarea fisierelor mesh in aplicatia proprie CAD.

Proiectare pentru fabricatie aditiva

Netfabb include instrumente de optimizare a modelului in scopul micsorarii masei, rigidizarii sau flexibilizarii modelului, dupa cum e necesar, cu estetica aleasa si proprietatile unice ale materialului.

Genereaza forma optimizata pentru rezistenta si greutatea necesare, pe baza incarcarilor si constrangerilor componentei. Aplica rapid structuri complexe interne tip lattice. Utilizeaza motor de optimizare pentru a perfectiona automat piesele si pentru a dezvolta biblioteci de structuri unice prin combinarea unor elemente primare unice.

Simularea procesului

Netfabb face predictie si micsoreaza anumite erori de fabricatie in cazul printarii cu laser pe pat de pulbere metalica, inainte de printare.

Compenseaza modelele pe baza rezultatelor simularii pentru a crea o preforma modificata, proiectata sa se deformeze controlat, rezultand un model corect. Reduce astfel necesitatea incercarilor si erorilor, economisind timp si bani.

Pregatirea platformei de lucru

Netfabb include anumite functii care analizeaza piesele pentru a identifica zonele care au nevoie de sprijin si pentru a genera suportii la printare, astfel incat sa reduca timpul de pregatire si consumul de materiale.

Aranjeaza si distribuie automat piesele pentru a gasi cea mai eficienta modalitate de a le impacheta pe platforma de constructie. Converteste modelele 3D in straturi si in alte tipurile de fisiere 3D relevante, inainte de a le exporta in fisiere slice (feliere) catre echipamente.

Conversie Mesh in CAD

Converteste modelele cu forma organica si fisierele mesh cu forme libere in modele CAD, in format STEP, SAT sau IGES.

Import, reparare si editare model

Netfabb importa modele din toate sistemele CAD de top si le transforma in fisiere STL editabile, ajutand la accelerarea procesarii fisierelor. Importa fisiere in loturi pentru a analiza rapid si repara mai multe seturi de date intr-o singura operatie.

Analizeaza meshurile si foloseste scripturi de reparare pentru a genera fisiere cu forme etanse, acopera golurile, elimina auto-intersectiile si multe altele; in acelasi timp, triangulatia meshului ajuta la imbunatatirea rezolutiei pieselor printate. Netfabb include, de asemenea, o gama larga de instrumente de editare a modelului, concepute pentru a ajuta la crearea geometriei pentru etichete sau coduri de componente.

Trasee avansate de printare si script Lua

Dezvolta strategii de printare si defineste parametrii traseului capului de printare pentru obtinerea unei calitati maxime a suprafetei si a densitatii piesei, precum si pentru optimizarea vitezei de printare. Operatiile de printare devin mai usor de executat prin scripturi Lua.

Planificarea operatiilor CNC

Piesele obtinute prin procesul aditiv metalic necesita adesea postprocesare CNC si acest lucru este cel mai bine gestionat cu un model solid. Netfabb permite utilizarea instrumentelor de modelare solide bazate pe tehnologia Autodesk PowerShape, pentru a planifica si modela forma finita. Netfabb recunoaste, selecteaza si editeaza operatiile pentru solide – cum ar fi suprimarea gaurilor si ingrosarea suprafetelor adaugand adaos tehnologic pentru procesele subtractive. Astfel, adauga tolerante, zone de fixare si construieste suporti. Materialul adaugat la modelul original este usor de vizualizat.

Platforma integrata de printare pentru echipamente

Netfabb simplifica procesul de pregatire a platformei de printare prin integrarea a peste 100 de masini specifice fiecarui proces de fabricare aditiva, printre care EOS, SLM, HP, Farsoon, Formlabs si multe altele.

Acest articol vine in completarea episodului 1 si episodului 2.

Previous

Ecuatii pentru calculul desfasuratei pieselor din tabla indoita

AutoCAD Plant 3D: Rute complexe pentru conducte

Next

Click here to view all of our blog posts