Recap Pro este un produs Autodesk destinat modelarii 3D din date precum nori de puncte sau fotografii. Cu ajutorul instrumentelor de capturare a realitatii puteti intelege si verfica mai bine asset-urile AsBuilt, puteti obtine informatii utile si lua decizii mai bune. Cu ajutorul acestor date lidar puteti analiza, planifica si renova atat cladirile cat si elementele de infrastructura.
Recap Pro 2022 aduce noi functionalitati care va ajuta sa intelegeti mai bine provocarile generate de procesul de proiectare si in acelasi timp sa sporiti eficienta pe tot parcursul ciclului de viata al proiectului.
Scan to Mesh
Aceasta noua functionalitate va permite sa convertiti o portiune selectata dintr-un nor de puncte intr-un model 3D texturat numit mesh.
Acest model este utilizat pentru detectarea coliziunilor, pentru coordonare si o verficare eficienta a datelor.
Integrare cu mediile de stocare in cloud: Autodesk Docs, BIM 360 si Autodesk Drive
Aceasta noua integrare va permite sa gestionati si sa conectati mai bine datele de capturare a realitatii, stocate acum pe aceeasi platforma cu alte modele si date de BIM.
In plus, deoarece Autodesk Docs este inclus in colectia AEC, abonatii acestei colectii vor avea automat acces la Autodesk Docs fara nicio achizitie suplimentara.
Imbunatatiri la vizualizarea proiectelor publicate de ReCap Pro
Cu ReCap Pro 2022, puteti acum sa vizualizati proiectul in 3D, sa adaugati adnotari si sa partajati datele direct in Autodesk Docs, BIM 360 Docs sau Autodesk Drive.
Cu aceasta actualizare, aveti acum posibilitatea de a vizualiza fisierele ReCap Pro, pe o singura platforma – economisind astfel timp.
Imbunatatirea setarilor de reconstructie 3D in modulul ReCap Photo
Cu noile update-uri semnificative ale modulului Recap Photo puteti:
- sa specificati punctele de control la sol (GCP) si puncte de control intr-un sistem de coordonate local (XYZ)
- determina daca dronele care au preluat imaginile au fost echipate cu receptoare GPS RTK/PPK, ideale pentru cartografiere cu o precizie centimetrica cu ajutorul carora rezulta modele 3D de inalta calitate si de asemenea reduc timpul de colectare si introducere a datelor GCP.
- calculati valoarea rezolutiei spatiale a imaginilor (denumita si „dimensiunea pixelilor”); proces realizat automat pe baza rezolutiei si a altitudinii.