Descrierea functionalitatilor MagiCAD 2020 pentru AutoCAD
1. Suport / Compatibilitate cu AutoCAD 2020
MagiCAD 2020 este compatibil cu versiunea noua AutoCAD 2020, dar si cu cele patru versiuni anterioare, AutoCAD 2016 – 2019 inclusiv cu produsele verticale, precum AutoCAD MEP si AutoCAD Architecture.
2. Utilizarea vanelor de presiune constanta in sistemele de alimentare cu apa
Noua versiune de MagiCAD contine vane de presiune constanta, astfel usurand proiectarea sistemelor de alimentare cu apa unde este necesara o anumita presiune pe intreg sistemul.
Atunci cand se proiecteaza sistemele de apa menajera, trebuie tinut cont de nivelul de presiune al retelei. Daca presiunea este prea mare, atunci trebui redusa astfel incat tevile si echipamentele sa poata opera in siguranta, fara posibilitatea de spargere. Inainte de acest tool, inginerii erau nevoiti sa “taie” reteaua in mai multe parti si sa simuleze nivelurile corecte de presiune, marcand locatia vanelor. Aceasta metoda facea imposibila rularea calculelor pe o retea intreaga.
Cu vanele de presiune constanta, utilizatorii le pot pozitiona si defini nivelul corect de presiune din acestea. Astfel sistemul este corect dimensionat in totalitate.
3. Calculul puterii in sistemele de joasa tensiune
Insumeaza puterea de la aparate in circuite si tablouri pentru sistemele de joasa tensiune.
Acum poti defini puterea pentru toate aparatele de comunicare, de date si de automatizare dintr-un proiect. Necesarul de putere din sistemele de joasa tensiune poate fi insumat la circuite direct din caseta de dialog a proprietatilor lor sau prin utilizarea functiei Update Data Drawing. Rapoartele de conexiuni au fost, de asemenea, imbunatatite pentru a insuma necesarul de putere de la circuite si aparate conectate logic la tablouri. Astfel se pot salva rezultatele, inclusiv puterea totala si numarul de elemente din raport catre atributele din tablou cu butonul nou „Update to drawing(s)”.
4. Calculul pierderii de caldura pentru sistemele de incalzire
MagiCAD 2020 permite calculul pierderilor de caldura si a temperaturii fluidelor din tevile de tur.
Acum se pot calcula pierderile de caldura si temperaturile fluidelor din tevile de tur. Aceste calcule permit utilizatorilor sa verifice daca puterea calculate a radiatoarelor este corecta si pot evalua necesarul de izolatie. Se poate face calculul dupa o temperatura ambientala generala sau se pot utiliza temperaturile din spatiile prin care trec tevile.
5. Utilizarea valorilor n50 si q50 pentru definirea gradului de etanseitate a cladirii
MagiCAD permite acum definirea gradului de etanseitate a cladirilor, utilizand valorile n50 si q50.
Pierderile de aer sunt apoi calculate pentru fiecare camera pe baza acestor valori si luatae in considerare in calculele privind pierderile de caldura. Utilizarea valorilor n50 si q50 elimina nevoia de a calcula si introduce manual frecventele schimbului de aer pentru fiecare camera.
6. Organizati zonele de separatie in Schematics pentru o mai buna prezentare a informatiilor
Utilizatorii au mai multa libertate de a structura zonele in Schematics pentru o imagine de ansamblu mai buna.
Zonele de separatie pentru schemele electrice pot fi acum plasate in pe mai multe randuri, in timp ce anterior acestea se puteau plasa plasa intr-o singura coloana. Aceasta inseamna ca, in loc sa existe o singura coloana cu elemente diferite, cum ar fi desene, rapoarte, liste de aparate si descrieri, utilizatorii pot plasa acum fiecare categorie pe randul ei, pentru o prezentare mai structurata a informatiilor.
7. Tabloul de distributie centralizat si gestionarea tablourilor
Gestionati toate tablourile de distributie si de joasa tensiune dintr-o locatie centralizata.
Exista doua functii noi similare care permit utilizatorilor sa gestioneze datele tablourilor de distributie si de joasa tensiune intr-un singura caseta de dialog. In aceasta puteti vedea o lista a tuturor obiectelor din desenul curent sau din toate desenele proiectului. Puteti apoi sa selectati unul sau mai multe obiecte din lista si sa le editati informatiile.
Informatiile care pot fi introduse direct intr-un camp, de exemplu, descrierea, dimensiunile, elevatia, variabilele obiectului etc., sunt direct accesibile cu clic dreapta. Alte informatii care necesita selectarea sau verificarea casetelor de selectare, de exemplu codul de instalare, clasa IP, impamantarea, etc pot fi modificate cu un buton separat numit Set Properties. Numele pot fi schimbate si cu un clic dreapta, dar aceasta operatie se face individual. Cele doua coloane finale din lista afiseaza etajul si desenul in care este localizat obiectul respectiv.
8. Gestionarea proiectului MagiCAD si selectarea produselor se realizeaza printr-un link de acces catre MagiCAD Create.
Noua versiune a MagiCAD permite utilizatorilor sa acceseze MagiCAD Create direct din interiorul proiectului sau din selectia de produse. De exemplu, este usor sa adaugati rapid o dimensiune lipsa la un produs existent.
9. Gestionati proprietatile obiectului in Circuit Designer
Noul instrument de modificare a proprietatilor in Circuit Designer permite gestionarea usoara a proprietatilor obiectului.
Un instrument nou de modificare a proprietatilor in Circuit Designer permite gestionarea usoara a proprietatilor obiectului. Utilizatorii pot vizualiza o lista cu proprietatile obiectului si pot modifica parametrii lor sau pot chiar sa selecteze mai multi parametri din diferite tipuri de obiecte si sa introduca o valoare noua pentru toate acestea. Instrumentul de modificare a proprietatilor este similar cu ceea ce a fost anterior disponibil in MagiCAD Electrical, cu unele imbunatatiri facute pentru Circuit Designer. Instrumentul include parametri noi Circuit ID si Device ID, precum si posibilitatea de a modifica numele reviziei si sageata simbolului.
10. Dispozitive inteligente si zone de aparate in diagramele de circuite
O functie noua (Device Area) poate fi acum utilizata pentru a marca componentele intr-un desen care se afla in interiorul aceluiasi tablou de distributie, dar intr-un circuit diferit sau pentru a marca un dispozitiv intreg. In plus, identificatorii de circuite si aparate ale unei zone pot fi utilizati automat pentru toate componentele din acea zona.
Acum este posibila identificarea componentelor dintr-un desen care se afla in interiorul aceluiasi tablou de distributie, dar intr-un circuit diferit atribuit unei zone a aparatului. O zona a aparatului poate fi setata pentru componentele selectate sau chiar pentru toate componentele unui singur aparat. Zonele aparatelor sunt indicate cu linii intrerupte. Atat noile zone ale aparatelor cat si zonele disponibile anterior pentru componentele externe functioneaza ca „parti-mama” atunci cand se stabilesc ID-urile de circuite si ID-urile aparatelor. Aparatele deconectate care sunt instalate in interiorul unei zone vor mosteni ID-ul circuitului si ID-ul aparatului din zona respectiva.
11. Verificati erorile din desen si componentele neconectate
Un instrument nou Check Drawing pentru a verifica erorile din desen si componentele neconectate.
Un instrument nou de verificare a desenelor permite utilizatorilor sa verifice automat desenul pentru erori si componente neconectate. Functia va identifica conductorii neconectati, sau daca un obiect are prea multe conexiuni. De asemenea, localizeaza piese detasate si componentele neconectate ale componentei principale. Instrumentul genereaza un raport care contine toate rezultatele cautarii, care pot fi utilizate pentru a vizualiza cu zoom direct pe obiect sau pentru a marca rezultatele cautarii.
12. Functii extinse cu informatii despre produse
Noile imbunatatiri ale informatiilor despre produse, cum ar fi un numar marit de variabile pentru obiect, mai multe caractere pentru variabilele de produs si campuri noi de hyperlink-uri extind posibilitatile de comunicare a informatiilor prin intermediul produselor.
Imbunatatirile aduse si detaliile fiecarui produs nou, extind posibilitatile de comunicare a informatiilor prin produse.Numarul de caractere disponibile pentru variabilele de produs a fost marit la 499. Astfel, utilizatorii pot adauga produselor descrieri mai precise sau chiar link-uri lungi la documentatia externa a produsului, atunci cand este necesar. Versiunea noua mareste numarul de variabile de la patru la cincisprezece pentru variabilele de instanta „Uservars” in „Ventilation”, ”Piping” si ” Object variables” in Electrical. Acestea permit adaugarea mai multor informatii specifice dintr-un desen. Variabilele au fost adaugate, de asemenea, obiectelor Provision for Builderswork Openings, facilitand fluxul de lucrul prin identificarea proprietatilor individuale. In final, functia „Set MagiCAD Data to AutoCAD Object” in modulul de Ventilation and Piping a fost îmbunatatita cu un camp de hyperlink suplimentar, similar cu alte obiecte MagiCAD. Functionalitatea in sine a fost adaugata la modulul Electrical, facand posibila, de exemplu, transformarea in obiecte MagiCAD a corpurilor de iluminat specifice proiectului, care au fost modelate ca blocuri AutoCAD. Aceste obiecte sunt apoi incluse in extrasele de cantitati din model.