IRUM – trage si face
Utilaje forestiere si agricole
Gama de produse realizate la IRUM cuprinde in momentul de fata tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, trolii si piese de schimb, dar fabrica dispune si de centru prelucrari CNC, turnatorie, linie de tratament termic, scularie, atelier sudura, vopsitorie si service.
Operatiunile grupului s-au concentrat intotdeauna pe productia, dezvoltarea si serviciile dedicate utilajelor de exploatare forestiera si agricole. IRUM detine un Centru de Cercetare si Dezvoltare cu intergrarea tehnologiilor de renume mondial. De asemenea, IRUM dispune de o retea de service si piese de schimb bine pusa la punct, care este extinsa si dezvoltata in mod continuu.
Fiecare model nou vine dupa ani de proiectare virtuala, testare si prototipare inainte sa fie facuti alti pasi in procesul de dezvoltare, iar aproximativ 70% din componentele tractorului forestier sunt de productie proprie.
Centrul de Cercetare si Dezvoltare
In 2015 este inaugurat singurul Centru de Cercetare si Dezvoltare a utilajelor agricole si forestiere cu capital romanesc din tara, locul unde se formeaza si lucreaza peste 40 de ingineri specialisti.
In 2016 este lansat TAF 2012 G cu cleste, cel mai nou utilaj conceput in Centrul de Cercetare si Dezvoltare, un tractor forestier romanesc cu performante occidentale, remarcandu-se prin tehnologie de ultima ora, eficienta si confort. Centrul de Cercetare si Dezvoltare din IRUM proiecteaza si modeleaza in 3D, utilizand ca aplicatie Autodesk Inventor Professional din cadrul suitei Autodesk Product Design Suite Ultimate.
Autodesk Vault
Decizia de a colabora cu Man and Machine Romania a fost realizata inca din 2013. Implementarea a pornit de la zero, trecand prin toate fazele unui proiect de Product Data Management: presales, vanzare, analiza, instalare si configurare, testare.
Acest proces a inceput in ianuarie 2017 si finalizat in martie-aprilie acelasi an. Tranzitia catre sistemul Autodesk Vault Professional si structura acestuia au fost definite impreuna cu R&D Manager si implementate in detaliu.
In cadrul acestui proiect realizat impreuna cu Man and Machine Romania au fost urmarite: metoda de numerotare a componentelor, crearea informatiilor (metadata) aferente fiecarei categorii de produse, fluxul de aprobare a fisei de modificare (ECO), urmarirea reviziilor, lista de materiale, gestionarea grupurilor de utilizatori si permisiunilor aferente fiecarui rol, fluxurile de lucru in procesele de prototipare si lansare (release).
Nu putem incheia acest subiect fara a mentiona cateva din celelalte avantajele aduse de aceasta Autodesk Vault: standardizarea fisierelor template si a stilurilor, controlul accesului la documente si la revizia corecta, eliminarea duplicatelor existente in baza de date, furnizarea unui sistem unic de codificare a fisierelor, automatizarea completarii informatiilor in indicator, capacitatea sistemului PDM pentru o viitoare posibila conexiune cu sistemul ERP – Bill of Materials.
Cu aplicatiile Autodesk (Autodesk Inventor, Autodesk Vault Professional), IRUM poate cuprinde procesul de cercetare-dezvoltare intr-un singur model digital, cu acces centralizat la informatiile tehnice, pornind de la desenele 2D si ajungand la modelele 3D, furnizand rapid si instructiunile cerute de catre departamentul de service si mentenanta.