ASSA ABLOY Entrance Systems – solutii complete de acces
ASSA ABLOY Entrance Systems este un furnizor complet de solutii de automatizare a intrarilor la nivel mondial. Avand o abordare holistica a fluxului de persoane, marfuri si vehicule, firma creaza solutii pentru cel mai bun echilibru posibil al costurilor, calitatii si al duratei de functionare.
Rampele de incarcare-descarcare sunt elementele cheie in manipularea eficienta si in siguranta a bunurilor transportate. Rampele preiau diferentele intre vehicule si hale, asigurand un transfer lin si in conditii de siguranta a marfurilor. Sistemele de andocare sunt manuale sau automate, functie de cladirea clientului, echipamentele si vehiculele utilizate.
Departamentul R&D
Departamentul R&D din ASSA ABLOY Entrance Systems Romania proiecteaza si modeleaza in 3D, utilizand ca aplicatie Autodesk Inventor din suita Autodesk Product Design Suite. Produsele principale sunt reprezentate de rampele de incarcare-descarcare de la 2t pana la 15t, cortinele de protectie si anticamerele pentru incarcare-descarcare magazii.
Aceste produse fiind configurabile, se genereaza in permanenta versiuni diferite. Un avantaj important adus de Autodesk Inventor este in acest caz modulul iLogic. Acest modul permite parametrizarea si configurarea tuturor subansamblurilor pentru a acoperi o plaja diversa de dimensiuni si optiuni.
iLogic incorporeza regulile ca obiecte direct in fisierele part, assembly si drawing. Prin controlul acestor valori, se pot defini atributele, caracteristicile si componentele unui model. Aceste informatii sunt salvate si stocate direct in documente – de exemplu, modul în care sunt se poate modifica geometria.
Din modelele Inventor este posibil exportul rapid si facil al subansamblului intr-un fisier simplificat, in scopul efectuarii simularii (analiza cu element finit). Se conserva in acelasi timp si legatura cu fisierul original al ansamblului pentru actualizarea oricaror modificari survenite intre timp.
Data Management din prima zi
Decizia de a colabora cu Man and Machine Romania a fost realizata in 2014. Asa cum a declarat dl. Sigismund Becze, Manager R&D, “implementarea a pornit de la zero, trecand prin toate fazele, obtinandu-se la final situatia dorita”.
Decizia de a implementa Autodesk Vault Professional a fost luata dupa studierea mai multor sisteme si furnizori, realizandu-se comparatii atente si detaliate in cadrul procesului de selectie. Instalarea Autodesk Vault Professional a inceput in decembrie 2014. In primavara urmatoare au fost instruiti in mai putin de o saptamana cei patru ingineri ai departamentului de cercetare-dezvoltare. Tranzitia catre sistemul Autodesk Vault Professional a fost una lina, iar structura sistemului PDM a fost definita impreuna cu R&D Manager si implementata in detaliu.
Nu putem incheia acest subiect fara a mentiona cateva din avantajele aduse de aceasta solutie: standardizarea fisierelor template si a stilurilor (inexistente initial), controlul accesului la documente si la revizia corecta, eliminarea duplicatelor existente in baza de date, furnizarea unui sistem unic de codificare a fisierelor, automatizarea completarii informatiilor in indicator, realizata acum direct de sistemul PDM (denumire, cod reper, material, numar inventar, stadiul documentului, data etc.).
Analiza cu element finit – pasul logic urmator
Urmatorul pas pentru departamentul R&D a fost initiat de nevoia de a realiza calculele de rezistenta si la oboseala pentru platformele de incarcare-descarcare. Instalarea si instruirea pentru solutia Autodesk Simulation Mechanical au fost realizate in martie 2015 de Man and Machine Romania. Inginerii din departamentul R&D s-au referit la solutia de analiza FEA de la Autodesk ca fiind “foarte user friendly”, foarte stabila dupa ultimele actualizari, ca avand inclusa o baza de date mare de materiale, foarte utila in reducerea timpului de atingere a fazei de prototip si in reducerea numarului de prototipuri fizice. Astfel, aceasta reducere a micsorat numarul de incercari fizice realizate (procesul “trial and error”). Solutia de analiza cu element finit a devenit indispensabila, oferind diminuarea semnificativa a multor riscuri si reducerea de costuri prin posibilitatea simularii rapide a mai multor variante prin iteratii multiple de calcul.
Cu aplicatiile Autodesk (Autodesk Inventor, Autodesk Vault Professional si Autodesk Inventor Publisher), ASSA ABLOY Entrance Systems Romania poate cuprinde intregul proces de cercetare-dezvoltare intr-un singur model digital, pornind de la desenele 2D si ajungand la modelele 3D, furnizand rapid si instructiunile cerute de catre departamentul de service si mentenanta.