1. Importa planuri de iluminat din DIALux evo
(Modulul Electrical)
DIALux evo este un instrument cuprinzator de planificare pentru proiectarea iluminatului. Acum puteti importa planuri de iluminat din DIALux evo in MagiCAD, in format IFC.
Dupa deschiderea fisierului IFC importat, utilizatorii MagiCAD trebuie sa selecteze ce etaj sa adauge din modelul DIALux evo si apoi sa mapeze tipurile de corpuri de iluminat la cele corespunzatoare in MagiCAD. Dupa selectarea etajului si maparea, MagiCAD plaseaza corpurile de iluminat in desen conform informatiilor de cota de la DIALUX evo. Etajul corect pentru corpurile de iluminat din MagiCAD este selectat automat pe baza cotelor etajelor, iar corpurile de iluminat sunt mapate automat la tipurile de corpuri de iluminat din MagiCAD atunci cand numele producătorului si numerele de articol se potrivesc.
De asemenea, puteti actualiza pur si simplu corpurile de iluminat existente in functie de datele de la DIALux evo, in loc sa realizati un model complet nou de fiecare data. Acest lucru faciliteaza editarea modelului de iluminat in etapele ulterioare ale proiectului.
2. Imbunatatiri ale sistemelor de canale de bare colectoare
(Modulul Electrical)
MagiCAD 2024 UR-2 a permis modelarea sistemelor de busbar. Noua versiune de MagiCAD adauga suport de calcul pentru sistemele de busbar si usureaza modelarea acestora.
Sistemele de busbar sunt acum acceptate atat in calculele de scurtcircuit, cat si in calculele caderii de tensiune. In plus, puteti defini lungimile de ramificatie implicite pentru sistemele de busbar, iar lungimile de ramificatie a fitingurilor sunt masurate de la centrul punctului final la centrul de racordare, ceea ce face munca de proiectare si dimensionare sa fie mult mai usoara.
3. Imbunatatiri ale sistemelor de busbar
(Modulul Elctrical)
Noua versiune introduce mai multe imbunatatiri ale functiilor sistemului de busbar.
Acum este posibil sa evidentiati mai multe dispozitive din caseta de dialog Bus connections settings. Daca dispozitivele nu sunt in modelul activ, modelele lor sunt deschise automat. Dispozitivele selectate sunt marcate cu un X, iar modelele sunt centrate pe dispozitive.
Un mesaj de avertizare este afisat daca adaugati dispozitive la un circuit de magistrala atunci cand acestea apartin deja unui alt circuit de magistrala. Puteti selecta apoi daca sa le adaugati la noul circuit sau sa le lasati in cel actual.
Informatiile despre gazda de magistrala si circuitul de magistrala pot fi acum adaugate la formatele Object ID, permitandu-va sa creati identificatori unici pentru dispozitive.
4. Aspecte imbunatatite automate de incalzire prin pardoseala
(Modulul Piping)
A fost imbunatatit algoritmul de invatare automata pentru functia de incalzire prin pardoseala cu rutare automata. Acum functia detine o mai buna luare in considerare a diferitelor forme ale camerei, obstacolele si peretii reci, rezultand sugestii de aspect de calitate pentru utilizatori.
5. Adaugati coduri nationale de clasificare pentru obiectele generice
(Modulul Ventilation, Piping, Electrical)
Acum puteti adauga coduri nationale de clasificare pentru diferite obiecte generice care nu fac parte din fisierul de proiect MagiCAD, cum ar fi colectoarele generice in proiectele de ventilatie si conducte si tablourile de distributie in proiectele electrice. Codul de clasificare este adaugat in timpul instalarii obiectului.
Acum este de asemenea posibil sa se stabileasca coduri nationale de clasificare in dosarul de proiect pentru provizioane de lucrari noi deschise in constructii si armaturi pe segmente.
6. Calculul sistemelor de sprinklere uscate
(Modulul Sprinkler Design)
Sistemele de sprinklere uscate sunt utilizate atunci cand o parte a retelei de sprinklere este situata in conditii sub punctul de inghet sau deasupra punctului de fierbere al fluidului de sprinklere. Partea uscata a retelei este umpluta cu aer sau cu azot si separata de restul retelei cu o supapa de conducta uscata. Cand aspersoarele functioneaza in caz de incendiu, presiunea in sistemul uscat scade si robinetul uscat se deschide umpland sectiunea cu apa. Un accelerator poate fi, de asemenea, utilizat pentru a accelera eliberarea aerului din conducte.
Umplerea retelei goale cu apa este o sarcina complexa. Miacarea apei este afectata de multi factori diferiti, inclusiv proprietatile sursei de apa, proprietatile supapei uscate, designul retelei, presiunea initiala a gazului si proprietatile capului de stropire. MagiCAD va permite sa definiti toti factorii aferenti si sa calculati un timp precis de livrare a apei pentru sistemul de sprinklere uscat.
7. Actualizati blocurile de etichete pentru modelarea circuitului in conformitate cu datele schematice ale tabloului de distributie
(Modulul Circuit Designer)
Atributele etichetelor din blocurile de etichete pentru modelarea circuitului pot fi acum legate de datele din schemele tabloului de distributie. Puteti selecta in fereastra de definire a textului etichetei daca valorile atributelor etichetei sunt definite manual sau in conformitate cu o proprietate schematica a tabloului de distributie selectat. De asemenea, puteti selecta daca atributele vor fi actualizate si la blocul de etichete.
Proprietatile sursei pentru etichetele desenelor de circuite pot fi salvate in sablonul de pagina cu schema circuitului. Acest lucru va permite sa actualizati automat datele schematice ale tabloului de distributie in blocul de etichete pentru desenul circuitului atunci cand este creat desenul circuitului, in loc sa legati manual proprietatile de fiecare data cand este creat un nou desen.
8. Calculul puntilor termice in Camera MagiCAD
(Modulul Room)
Calculele MagiCAD Room accepta acum punti termice. Puntile termice sunt zone cu un transfer de caldura mai mare in anvelopa cladirii, de obicei jonctiuni intre doua sau mai multe elemente ale cladirii, cum ar fi colturile unei incaperi sau tocurile ferestrelor si usilor. Camera MagiCAD ia acum in considerare la calculele pierderilor de caldura inclusiv pierderile suplimentare de caldura de la puntile termice.
Calculele pot fi efectuate conform Codului National al Constructiilor din Finlanda (2012) sau utilizand un procent stabilit din pierderile de caldura existente ca valoare aproximativa pentru pierderea de caldura prin puntea termica.
Pentru MagiCAD DEMO si/sau oferta de pret cat si servicii de instruire, nu ezita sa completezi formularul: