AutoCAD 2021 a aparut: noutati

AutoCAD 2021 contine multe functii noi dezvoltate special dupa sugestiile utilizatorilor,  functii care sa mareasca productivitatea. Sa nu uitam ca abonamentul AutoCAD ne ofera si alte seturi de instrumente specializate specifice mai multor industrii, de exemplu AutoCAD Mechanical, AutoCAD Architecture sau AutoCAD Electrical.

Prin aplicatiile AutoCAD web si mobile incluse in abonamentul AutoCAD se pot accesa fisierele de pe aproape orice dispozitiv, pentru a proiecta si desena pe ultima versiune a fisierului, atat in birou, acasa, cat si in deplasare.

Noutati

Una din functiile noi este Drawing History care modifica semnificativ fluxul de lucru existent prin informatiile pe care le ofera referitoare la istoricul si evolutia desenelor. De asemenea, se poate utiliza acum functia DWG Compare pentru referintele externe (Xrefs) atasate desenului. Performanta grafica este imbunatatita si mai mult. Accesarea bibliotecii de block-uri AutoCAD se poate face oricand si de oriunde (desktop, web, mobile).

A fost creata o integrare noua cu Google Drive. Oricine detine un Autodesk ID poate deschide acum fisierele DWG stocate in Google Drive, direct din aplicatia AutoCAD web. Abonatii AutoCAD pot sa editeze si sa salveze aceste fisiere inapoi in Google Drive, permitand lucrul de oriunde. Desigur, se pot vizualiza, edita si salva fisierele DWG si Xrefs prin aplicatiile AutoCAD web si mobile folosind si Autodesk Cloud.

Drawing History

Una din functiile noi este Drawing History care modifica semnificativ fluxul de lucru existent, oferind informatii despre evolutia desenelor. Se pot astfel observa modificarile aduse in timp desenului si obtine informatii imediate prin compararea versiunile anterioare chiar in contextul desenului curent.

Abonatii care acceseaza un fisier salvat in OneDrive, Dropbox sau Box pot compara cu usurinta un desen AutoCAD cu versiunile anterioare.

Identificarea rapida a modificarilor prin compararea Xref

Se pot compara doua versiuni ale unui Xref si implementa modificarile fara a parasi desenul curent.

Se poate utiliza functia DWG Compare pentru Xref atasate desenului. Daca s-a modificat un desen referentiat, atunci se va afisa automat o notificare in AutoCAD. Accesand cu mouse-ul aceasta notificare putem compara modificarile in contextul desenului curent.

Imbunatatiri la Blocks Palette

Se poate pastra conexiunea la biblioteca de block-uri oricand si oriunde. Inserarea de block-uri se realizeaza in mod eficient din tab-ul nou Libraries, atat  de pe aplicatia desktop, cat si in aplicatia AutoCAD web.

Paleta Blocks permite sincronizarea block-urile recente dintr-un desen cu o locatie de stocare din cloud si accesarea acestora de pe desktop sau web.

Tab-ul Other Drawings este transformat acum in tabul Libraries care afiseaza cinci din cele mai recente biblioteci de block-uri utilizate, pentru un acces rapid. Se poate acum selecta un folder, un fisier desen sau orice definitie a unui block stocat intr-un desen existent pentru a fi introdus in desenul curent.

Performanta grafica

Pan, Zoom si Orbit se realizeaza mult mai usor si mai rapid, in timp real, cu ajutorul procesoarelor multi-core. Atunci cand realizam pan si zoom in 2D, AutoCAD efectueaza automat operatii de regenerare pentru o afisare mai rapida si mai fluenta. Comenzile de orbit, pan si zoom 3D sunt de asemenea mai rapide, in special pentru modelele 3D complexe utilizate pe sisteme cu procesoare multi-core.

Integrarea intre AutoCAD Web App si Google Drive

Exista miliarde de fisiere DWG stocate in Google Drive, iar milioane dintre ele sunt trimise si deschise in fiecare zi. Fie ca navigam in Google Drive, fie ca partajam fisiere DWG in Gmail, vom putea deschide aceste fisiere DWG direct in aplicatia AutoCAD web, si acest lucru pe langa faptul ca le puteam deschide deja in AutoCAD mobile. Putem sa conectam Google Drive in aplicatia AutoCAD web avand acces la propriile fisierele oriunde ne aflam. Acest anunt, impreuna cu integrarile existente Box, Dropbox si Microsoft anuntate anul trecut, completeaza linia parteneriatelor de top cu furnizorii de servicii de stocare in Cloud.

Extinderea programului gratuit de acces pentru AutoCAD Web si Mobile

Autodesk urmareste cu atentie impactul pe care coronavirusul (COVID-19) il are asupra lumii. Pentru a sprijini mai bine clientii care se confrunta cu noua realitate a unui mediu de lucru la distanta si nevoia crescuta de a reduce perturbarile, de a colabora si de a ramane conectat, Autodesk a anuntat un program de acces extins temporar pentru mai multe dintre produsele sale de colaborare in cloud, inclusiv aplicatiile AutoCAD web si AutoCAD mobile pana la 31 mai 2020.

Previous

Video Webinar: Modelarea peretilor cortina in Revit – Tips and tricks

Instalatii electrice pentru constructii cu MagiCAD si Revit

Next

Click here to view all of our blog posts